Meimarkt

Grandioos! Zo was het Meispektakel in Haaksbergen!

Geschreven door

Madelon Kuijk

Leestijd 5 minuten 366 x bekeken

Vorig weekend werd ons centrum overspoeld door een golf van vreugde en vermaak tijdens het Meispektakel, dat zichzelf opnieuw vestigde als het grootste familie-evenement in het hart van onze gemeente. Met vier dagen gevuld met spannende attracties, kleurrijke kraampjes, kunst en cultuur en sportieve activiteiten, was het een waar spektakel dat jong en oud verenigde in vreugde en plezier.

Vorig weekend werd ons centrum overspoeld door een golf van vreugde en vermaak tijdens het Meispektakel, dat zichzelf opnieuw vestigde als het grootste familie-evenement in het hart van onze gemeente. Met vier dagen gevuld met spannende attracties, kleurrijke kraampjes, kunst en cultuur en sportieve activiteiten, was het een waar spektakel dat jong en oud verenigde in vreugde en plezier.

Op donderdag opende de Haaksbergsche Schutterij samen met wethouder Johan Niemans, wethouder Pieter van Zwanenburg en de organisatie op tradiotionele manier het Meispektakel. Volgende keer mét echte saluutschoten!

Het hoogtepunt van het evenement was ongetwijfeld de zondag, waar maar liefst 45.000 bezoekers naar het centrum van Haaksbergen trokken om deel te nemen aan de festiviteiten. De straten waren gevuld met bezoekers uit de regio en families genoten van de grote kermis, zich waagden aan de springkussens en de grootste braderie van het jaar verkenden. Aan de rand en op de plein van De Kappen zaten maar liefst 135 kinderen hun oude speelgoed en kleding te verkopen. Wederom ook een jaarlijks terugkerend succes, wat ieder jaar groeit.

Een opmerkelijk moment dat zelfs de landelijke pers haalde, was de unieke combinatie van de samenwerking tussen de Pancratius kerk en de kermis, waarbij kerkgangers de kans kregen om de dienst te beleven terwijl ze in de botsauto’s zaten. Deze unieke benadering zorgde voor veel gespreksstof en benadrukte de inclusieve aard van het evenement. De zaterdag stond in het teken van gezinsvriendelijke activiteiten tijdens de familiedag, waar maar liefst meer dan 1200 kinderen samenkwamen om te genieten van speciale attracties en spelletjes. Bovendien werden alle kinderen op de basisscholen in Haaksbergen verwend met gratis kermismunten en tijdens de familiedag met gratis ijsjes van de Rotary. Een heerlijke dag wat bijdroeg aan de feestvreugde en de band tussen de gemeenschap versterkte.

Voor de lokale ondernemers betekende het Meispektakel niet alleen een welkome toestroom van bezoekers, maar ook een kans om zich te presenteren aan een breed publiek. Met de beste koopzondag van het jaar achter de rug, waren de ondernemers buitengewoon positief en tevreden over de resultaten. Het evenement fungeerde als een katalysator voor de lokale economie, waarbij Haaksbergen zich onderscheidde door zijn levendige sfeer en minimale leegstand.

De positieve sfeer die het Meispektakel teweegbrengt, heeft Haaksbergen niet alleen gevestigd als een aantrekkelijke bestemming voor families en toeristen, maar heeft ook de aantrekkingskracht vergroot voor nieuwe winkelformules en startende ondernemers. Met haar betrokken gemeenschap en levendige economie blijft Haaksbergen een voorbeeld van wat mogelijk is wanneer een dorp samenkomt om te vieren en te groeien.

Kijk voor alle foto's van afgelopen jaar op de Facebookpagina Meispektakel.

Het Meispektakel van dit jaar was niet alleen een viering van vermaak, maar ook een bevestiging van de veerkracht en vitaliteit van Haaksbergen als gemeenschap. Aankomend jaar vieren we 100 jaar Meimarkt en onderzoeken we de historie van dit traditionele feest. Met dit jaar veel verschillende en grote attracties, gezinsvriendelijke activiteiten en sprankelende sfeer belooft het evenement elk jaar opnieuw een hoogtepunt te worden op de kalender van Haaksbergen.

Een bruisend Festijn dankzij gemeenschapszin en samenwerking

Het Meispektakel in Haaksbergen is niet alleen een viering van plezier en vermaak, maar ook een goed voorbeeld van wat er mogelijk is wanneer een dorp zich verenigt en samenwerkt. Achter de schermen van dit grote evenement gaan talloze vrijwillige uren en ongeëvenaarde toewijding schuil van de inwoners van Haaksbergen en evenementorganisatie, die hun passie en energie inzetten om dit jaarlijkse festijn tot leven te brengen.

In nauwe samenwerking met de kermisorganisatie Pleziermakers, Hoksebargse Reuring en de centrumorganisatie Stichting Evenementen Haaksbergen, centrummanager Madelon Kuijk, wordt het Meispektakel elk jaar georganiseerd, waarbij elke partner zijn unieke bijdrage levert om ervoor te zorgen dat het evenement een onvergetelijke ervaring wordt voor alle bezoekers. Maar dit feest kan niet alleen op de inzet van de gemeenschap rusten; het is ook sterk afhankelijk van de steun en bijdrage van de gemeente en haar ondernemers.

De betrokkenheid van de gemeente en de lokale ondernemers is van onschatbare waarde voor het succes van het Meispektakel. Niet alleen bieden zij financiële ondersteuning, maar ook praktische hulp en expertise om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt en een positieve impact heeft op zowel de lokale economie als de gemeenschap als geheel.

Het is deze gezamenlijke inspanning en toewijding die het Meispektakel niet alleen een hoogtepunt maken op de kalender van Haaksbergen, maar ook een symbool van trots en verbondenheid voor alle inwoners. Het laat zien wat er bereikt kan worden wanneer mensen zich verenigen in een geest van samenwerking en gemeenschapszin.

Dus, terwijl bezoekers genieten van de opwinding en vreugde van het Meispektakel, laten we niet vergeten om een diepe buiging te maken voor de vele vrijwilligers en organisaties die samenwerken om dit fantastische evenement mogelijk te maken. Hun inspanningen en toewijding zijn de ware drijvende kracht achter de schermen van dit schitterende festijn, en ze verdienen alle lof en erkenning voor hun bijdrage aan de levendigheid en vitaliteit van Haaksbergen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Madelon Kuijk

Meer verhalen uit Haaksbergen Ondernemers

 1. Meimarkt

  Vrijwilligers Meispektakel gezocht

  Geschreven door Madelon Kuijk
 2. Meimarkt

  Brief Centrumbewoners

  Geschreven door Madelon Kuijk
 3. Meimarkt

  Voor alle basisschoolkinderen van Haaksbergen

  Geschreven door Madelon Kuijk
 4. Ondernemersfonds

  Subsidie aanvragen 2025

  Geschreven door Madelon Kuijk

Tip je vrienden

facebook twitter