Nieuwsbrief

Nieuwsbrief September

Geschreven door

Centrummanagement

Leestijd 4 minuten 365 x bekeken

Beste ondernemer van Haaksbergen,

Hierbij geven we je een update van de laatste nieuwtjes in ons centrum. Update:

 • Status Geldautomaat
 • Status Molenstraat
 • Oproep Werkgroep openbare ruimte en verkeer, betreft herinrichting Spoorstraat/Kalter
 • Najaarsagenda

Status Geldautomaat

Op de hoek waar de oude ING Bank was, Hibbertstraat, komt een geldautomaat, losstaand. We hebben nog geen datum wanneer deze geplaatst gaat worden.

Status Molenstraat

De herinrichting van de Molenstraat is nu bij het 2e gedeelte. Het kruispunt bij de Zeedijk is klaar en word nu vanaf de Zeedijk tot Action de inrichting gedaan. Afgelopen week zijn de Nuts bedrijven gestart vanaf de Action richting markt. Dat betekend dat je de Markt op dit moment, per auto, enkel kunt bereiken via de Ruissenborgh en weer weg via de Von der Heijdenstraat.

Werkgroep herinrichting Spoorstraat/ Kalter

We starten deze maand ook met de werkgroep voor de herinrichting van Spoorstraat en Kalter. De oude leden van de werkgroep Openbare ruimte en verkeer krijgen hiervoor een uitnodiging en ondernemers en bewoners van de Spoorstraat en Kalter. We gaan de oude plannen bespreken en of deze nog aansluiten bij de huidige wensen. Organisator van de werkgroepen is Madelon, Peter Hoomoedt is projectleider/uitvoerend vanuit de gemeente.

Najaarsagenda

 • Annulering Wunderbar Haaksbergen. Uitpakken met een flink najaarsevenement zit er helaas niet in. In overleg hebben we besloten 1 oktober geen groots Duitse markt. Er zijn veel ideeën maar op de uitvoering komen we handen te kort. Op park Scholtenhagen is op vrijdag en zaterdag Oktoberfest, en gaan we geen tent op de markt zetten.

Wat gaan we wel doen?

In navolging op de oproep om de koopavond te promoten zal de laatste vrijdag van de maand SPECIAL VRIJDAG zijn. Vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur is ons centrum voor de bezoeker een hele fijne, leuke plek om te zijn en te winkelen. In omliggende dorpen is de koopavond eraf, in Ahaus gaan de winkels om 18.30 uur dicht, Enschede en Hengelo hebben koopavond op donderdag.

Vrijdag 30 september starten we met de eerste Spezial Freitag. Het thema is wel Oktoberfest, zo zoeken we de samenwerking op met het feest Oktoberfest en willen we graag aankomende maanden de Duitse gast verwelkomen in ons mooie en gezellige winkelcentrum.

Wat maakt een Special Vrijdag succesvol?

 • Iedere winkel is open tot 21.00 uur
 • Iedere winkel heeft naar zijn klanten gecommuniceerd dat er een Special Vrijdag is en het echt de moeite waard is om naar jouw winkel te komen, want je hebt iets leuks in petto.
 • Winkelen en ontspanning gaan samen, iets lekkers tijden het winkelen is altijd aangenaam.

Volgende activiteiten:

 • Zaterdag 15 oktober Najaarstoomdag : Middels een actie trekken we de bezoeker van de najaarsstoomdag naar het centrum. Wil je hieraan meedoen dan mail naar centrum@haaksbergennatuurlijk.nl (Zondag 16 oktober is ook najaarsstoomdag, normaliter een koopzondag maar dit jaar niet)
 • Woensdag 26 oktober: Dag van de Markt. Dit trekt veel bezoekers.
 • Vrijdag 28 oktober: Special Vrijdag, activatie en promotie koopavond
 • Zaterdag 12 november: Intocht
 • Vrijdag 25 november: Special Vrijdag; Black Friday  doortrekken naar weekend
 • Zondag 27 november: Koopzondag (tijd nog overleggen)
 • Zaterdag 17 december: Winter Wonder Weekend: Extra lange zaterdag tot 21.00 uur
 • Zondag 18 december: Kerst markt en Koopzondag
 • Vrijdag 30 december: Special Vrijdag : Haaksbergen Straalt, o.a. uitreiking mooiste etalage en trekking december actie (uitwerken volgt later)

Wij vinden het erg spijtig dat het evenement Wunderbar Haaksbergen geen doorgang kan vinden door gebrek aan vrijwilligers. Er zijn genoeg ideeën bij de ondernemers maar bij de uitvoering krijgen wij helaas te weinig hulp. Daarom nogmaals een oproep aan alle ondernemers, meld je aan bij Madelon. Vele handen maken licht werk. We zullen het met elkaar moeten doen!

Poster

Download hier de poster van de Special Vrijdag

omschrijving
omschrijving

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Centrummanagement

Meer verhalen uit Haaksbergen Ondernemers

 1. Winter Wonder Event

  Winter Wonder Event

  Geschreven door Centrummanagement
 2. Uitbreiding winkeltijden

 3. Weekmarkt verhuist tijdelijk

 4. Special Vrijdag

Tip je vrienden

facebook twitter