Update Reclamebelasting April 2021

Leestijd 1 minuten 485 x bekeken

Zoals bekend heeft de gemeenteraad afgelopen december besloten dat centrumondernemers voortaan reclamebelasting dienen te betalen voor de reclames die zij op of bij hun pand voeren. Met dit geld komt er geld beschikbaar in een ondernemersfonds. Daarvan worden onder meer evenementen, activiteiten en promotie betaald om het centrum van Haaksbergen bruisend en levend te houden!

Het was eigenlijk de bedoeling dat de belasting al in april 2020 ingevoerd zou worden echter vanwege corona is besloten om dat toen niet te doen. Nu de eerste signalen weer positiever worden en er langzamerhand meer mogelijk is en gaat worden zal aankomend weekend (24-25 April) de GBT de aanslag reclamebelasting gaan versturen. Hierdoor wordt het ondernemersfonds gevoed met inkomsten.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de het inrichten van de organisatie achter het ondernemersfonds en de plannen om, zodra het weer mogelijk is, ons centrum weer te verlevendigen. Dit door onder meer aan aantal mooie evenementen, promotie en voorzieningen in het centrum om zodoende een bezoek aan het centrum zo leuk mogelijk te maken, zodat de bezoekers terugkomen en langer blijven.

Ondanks het feit dat u al op de hoogte was van hetgeen we bovenstaand schrijven, vonden we het toch goed om u nogmaals te informeren.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Haaksbergen Ondernemers

 1. Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief: Subsidie Corona | Voedselbank | GAP

  Geschreven door Inge
 2. Ondernemersfonds

  Reclamebelasting

  Geschreven door Gemeente Haaksbergen
 3. Shoppen in Haaksbergen

  Winkelen vanuit je eigen huis of op afspraak

 4. Nette Toilette

  Nette Toilette: een stukje gastvrijheid in Haaksbergen natuurlijk!

  Geschreven door Betty

Tip je vrienden

facebook twitter