Update Reclamebelasting April 2021

Leestijd 1 minuten 764 x bekeken

Zoals bekend heeft de gemeenteraad afgelopen december besloten dat centrumondernemers voortaan reclamebelasting dienen te betalen voor de reclames die zij op of bij hun pand voeren. Met dit geld komt er geld beschikbaar in een ondernemersfonds. Daarvan worden onder meer evenementen, activiteiten en promotie betaald om het centrum van Haaksbergen bruisend en levend te houden!

*Men betaalt reclamebelasting als u een winkel of ander bedrijf heeft in het centrum van Haaksbergen. En u heeft een reclame-uiting op of bij uw bedrijfspand. De opbrengst stort de gemeente in het ondernemersfonds. Met het geld uit dit fonds kan de HOV het centrum promoten en aantrekkelijk maken voor het publiek.

Het was eigenlijk de bedoeling dat de belasting al in april 2020 ingevoerd zou worden echter vanwege corona is besloten om dat toen niet te doen. Nu de eerste signalen weer positiever worden en er langzamerhand meer mogelijk is en gaat worden zal aankomend weekend (24-25 April) de GBT de aanslag reclamebelasting gaan versturen. Hierdoor wordt het ondernemersfonds gevoed met inkomsten.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de het inrichten van de organisatie achter het ondernemersfonds en de plannen om, zodra het weer mogelijk is, ons centrum weer te verlevendigen. Dit door onder meer aan aantal mooie evenementen, promotie en voorzieningen in het centrum om zodoende een bezoek aan het centrum zo leuk mogelijk te maken, zodat de bezoekers terugkomen en langer blijven.

Ondanks het feit dat u al op de hoogte was van hetgeen we bovenstaand schrijven, vonden we het toch goed om u nogmaals te informeren.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Haaksbergen Ondernemers

 1. Winkelcentrum

  Welkom in de Molenstraat

  Geschreven door Centrummanagement
 2. Zien & Doen

  Fotobiënnale Haaksbergen

 3. Special Olympics Twente

  Special Olympics Kleurwedstrijd

 4. Winkelcentrum

  Koningsdag in Haaksbergen

  Geschreven door Centrummanagement

Tip je vrienden

facebook twitter