Intocht Sinterklaas

Hij komt, hij komt ............ die lieve, goede Sint. Dit jaar komt hij met zijn vrolijke pieten weer in Haaksbergen met de Stoomtrein natuurlijk! Covid-19 gooit wel roet in een feestelijk ontvangst. Er zijn strenge regels zodat de intocht met een aangepast programma toch door kan gaan.

De Stoomtrein met daarin de Sint en zijn Pieten arriveert om 14.00 op station Museum Buurtspoorweg. Dit jaar kan je de Sint niet opwachten op het perron. Het station en perron zijn gesloten voor publiek.

Waar kan je de Sint wel zien?

Iets over 14.00 uur stapt de Sint in de koets die voor hem klaar staat aan de Stationsstraat. Vandaaruit maakt hij een rondrit door het dorp; Stationsstraat, Spoorstraat, Hibbertsstraat, Eibergsestraat, Molenstraat en Markt. Vanaf de Markt vertrekt hij direct naar het parkeerterrein bij Bon Boys. Op de Markt is geen samenkomst. Het parkeerterrein bij Bon Boys is vanaf 15.00 uur geopend. Voor toegang moet je je QR code laten zien en je kunnen legitimeren. Dit geldt vanaf 13 jaar. Na toelating ontvang je een polsbandje.

Organisatie

De organisatie van de Sinterklaasintocht Haaksbergen is in handen van de Sinterklaas Werkgroep, de Haaksbergse Ondernemers Vereniging (HOV) en Ondernemersvereniging Veldmaat. De organisatie van de Sint Intocht, de controle van QR-codes wordt gedaan door vrijwilligers. De controle van QR-codes is geen keuze, maar beleid vanuit de overheid.

Laten we er met z’n allen een leuke en gezellige middag van maken, vooral voor de kinderen! Met de optocht op deze manier kunnen ze toch nog een glimp van de Sint en zijn Pieten opvangen en hun een welkom geven in Haaksbergen.

Wanneer

Locatie

Centrum & Parkeerterrein Bon Boys

Adres
Kolenbranderweg 11, 7482 SE Haaksbergen

Tip je vrienden

facebook twitter